Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös-gerslis rizottó recept

Sütőtökös-gerslis rizottó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg sütőtök (felkockázva)
    • 10 dkg gersli (árpagyöngy)
    • 10 dkg mascarpone
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 4 dl víz
    • 1 db zöldségleveskocka
    • őrölt fehér bors
    • kakukkfű
    • 2 ek olívaolaj
    • 2-3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A felkockázott sütőtököt főzzük 10-15 perc alatt puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

    A hagymát vágjuk fel apróra, majd az olajon állandó keverés mellett kissé pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a gerslit (árpagyöngyöt) és keverjük össze. 1-2 perc kevergetés után öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, és kakukkfüvet. Alacsony hőfokon, félig lefedve, többször megkeverve főzzük kb. 20-25 percig.

    A megfőtt sütőtöknek a felét villával nyomkodjuk össze, majd keverjük hozzá a mascarponét.

    Ezután keverjük hozzá a gerslihez, majd állandó keverés mellett főzzük ízlés szerinti állagúra. (én jó szottyosra hagytam) Végül adjuk hozzá a vajat és keverjük alaposan össze.( a vajtól még simább, selymesebb lesz a rizottó)

    A készre főtt tökös-gerslihez ezután adjuk hozzá a megmaradt sütőtököt, majd óvatosan keverjük össze.

    Az elkészült rizottót rögtön tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá