Sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott, hagymás burgonyával recept
Ők is elkészítették

Vasárnap előfordul, hogy bár szeret az ember főzni valami olyan finomságra vágyik, ami viszonylag hamar elkészül.
Így nem kell nélkülöznünk a vasárnapi asztalról a jó ízeket és a családra is több időnk marad! ;)
Ezért is esett a választásom erre a fasírtra, ami már kicsit az őszies ízek jegyében készült, mely ízt a sütőtök képviselt!
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (ki milyen húst szeret)
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 kk őrölt bors
- 1 ek őrölt piros paprika
- 1 ek só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 szikkadt zsemle
- 1 kisebb sütőtök fele (kb olyan méret, mint a képen is látható)
- némi szerecsendió
- 5-10 dkg ízlés szerinti sajt
- kevés zsemlemorzsa
- olaj
- víz
Köret:
- 1 kg burgonya
- két nagy fej vöröshagyma
- olaj
- só
Elkészítése:
A húshoz adjuk a tojást, a sót és a többi fűszert, vagy helyettük a komplett fűszerkeveréket. Összedolgozzuk. A tejben vagy vízben megáztatott zsemléket kinyomkodjuk és szintén a húshoz adjuk.
A tepsit megolajozzuk, közepére, hosszában zsemlemorzsát szórunk. Erre tesszük a hús felét. A kis kockára vágott sütőtököt ráhalmozzuk, megszórjuk szerecsendióval és végül a kockára vágott sajtot is rápakolhatjuk. A darált hús másik felével befedjük a tölteléke, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk. A tetejét hosszában kevés zsemlemorzsával megszórjuk.
Kevés vizet aláöntve, gyönyörű pirosra sütjük. Ez olyan 175 C°-on, 1 óra alatt megtörténik.
Míg sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és sós vízben megfőzzük.
A két fej hagymát kockára vágva, olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a főtt, áttört burgonyához adjuk a hagymás olajat és a fasírthoz kínáljuk.
Jó étvágyat! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »