Sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott, hagymás burgonyával recept
Ők is elkészítették
Vasárnap előfordul, hogy bár szeret az ember főzni valami olyan finomságra vágyik, ami viszonylag hamar elkészül.
Így nem kell nélkülöznünk a vasárnapi asztalról a jó ízeket és a családra is több időnk marad! ;)
Ezért is esett a választásom erre a fasírtra, ami már kicsit az őszies ízek jegyében készült, mely ízt a sütőtök képviselt!
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (ki milyen húst szeret)
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 kk őrölt bors
- 1 ek őrölt piros paprika
- 1 ek só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3-4 szikkadt zsemle
- 1 kisebb sütőtök fele (kb olyan méret, mint a képen is látható)
- némi szerecsendió
- 5-10 dkg ízlés szerinti sajt
- kevés zsemlemorzsa
- olaj
- víz
Köret:
- 1 kg burgonya
- két nagy fej vöröshagyma
- olaj
- só
Elkészítése:
A húshoz adjuk a tojást, a sót és a többi fűszert, vagy helyettük a komplett fűszerkeveréket. Összedolgozzuk. A tejben vagy vízben megáztatott zsemléket kinyomkodjuk és szintén a húshoz adjuk.
A tepsit megolajozzuk, közepére, hosszában zsemlemorzsát szórunk. Erre tesszük a hús felét. A kis kockára vágott sütőtököt ráhalmozzuk, megszórjuk szerecsendióval és végül a kockára vágott sajtot is rápakolhatjuk. A darált hús másik felével befedjük a tölteléke, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk. A tetejét hosszában kevés zsemlemorzsával megszórjuk.

Kevés vizet aláöntve, gyönyörű pirosra sütjük. Ez olyan 175 C°-on, 1 óra alatt megtörténik.
Míg sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és sós vízben megfőzzük.
A két fej hagymát kockára vágva, olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a főtt, áttört burgonyához adjuk a hagymás olajat és a fasírthoz kínáljuk.
Jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

