Sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott, hagymás burgonyával recept
Ők is elkészítették
Vasárnap előfordul, hogy bár szeret az ember főzni valami olyan finomságra vágyik, ami viszonylag hamar elkészül.
Így nem kell nélkülöznünk a vasárnapi asztalról a jó ízeket és a családra is több időnk marad! ;)
Ezért is esett a választásom erre a fasírtra, ami már kicsit az őszies ízek jegyében készült, mely ízt a sütőtök képviselt!
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (ki milyen húst szeret)
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 kk őrölt bors
- 1 ek őrölt piros paprika
- 1 ek só
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 szikkadt zsemle
- 1 kisebb sütőtök fele (kb olyan méret, mint a képen is látható)
- némi szerecsendió
- 5-10 dkg ízlés szerinti sajt
- kevés zsemlemorzsa
- olaj
- víz
Köret:
- 1 kg burgonya
- két nagy fej vöröshagyma
- olaj
- só
Elkészítése:
A húshoz adjuk a tojást, a sót és a többi fűszert, vagy helyettük a komplett fűszerkeveréket. Összedolgozzuk. A tejben vagy vízben megáztatott zsemléket kinyomkodjuk és szintén a húshoz adjuk.
A tepsit megolajozzuk, közepére, hosszában zsemlemorzsát szórunk. Erre tesszük a hús felét. A kis kockára vágott sütőtököt ráhalmozzuk, megszórjuk szerecsendióval és végül a kockára vágott sajtot is rápakolhatjuk. A darált hús másik felével befedjük a tölteléke, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk. A tetejét hosszában kevés zsemlemorzsával megszórjuk.
Kevés vizet aláöntve, gyönyörű pirosra sütjük. Ez olyan 175 C°-on, 1 óra alatt megtörténik.
Míg sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és sós vízben megfőzzük.
A két fej hagymát kockára vágva, olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a főtt, áttört burgonyához adjuk a hagymás olajat és a fasírthoz kínáljuk.
Jó étvágyat! :)