Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel recept

Hozzávalók:
- 4 sütnivaló krumpli (nagyobb)
- 1 csomag újhagyma
- 12,5 dkg zöld fűszeres krémsajt
- pár szál petrezselyemzöld
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kicsi)
- só
- őrölt fehér bors
- 5 dkg reszelt sajt
- 0,5 ek olívaolaj
Elkészítése:
A krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Enyhén sós vízben főzzük néhány percet, majd szűrjük le, és hűtsük ki langyosra. Óvatosan vágjuk ki a belsejét, majd villával törjük kissé össze.
Az újhagymát szeleteljük fel, és kevés olajon pároljuk üvegesre. Hagyjuk kihűlni.
A tojást villával kissé verjük fel, a sajtot reszeljük le, a petrezselyemzöldet vágjuk nagyon apróra. A krémsajtot keverjük össze a petrezselyemmel, sóval, borssal. Keverjük bele az összetört krumplit és a kihűlt párolt hagymát is. Végül az enyhén felvert tojást óvatosan forgassuk bele.
A tölteléket kanalazzuk vissza a kivájt krumpliba. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva toljuk be előmelegített sütőbe (180 fok). Süssük szép ropogósra.
Tálaláskor salátát kínálhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »