Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel recept
                            Hozzávalók:
- 4 sütnivaló krumpli (nagyobb)
 - 1 csomag újhagyma
 - 12,5 dkg zöld fűszeres krémsajt
 - pár szál petrezselyemzöld
 - 1 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kicsi) - só
 - őrölt fehér bors
 - 5 dkg reszelt sajt
 - 0,5 ek olívaolaj
 
Elkészítése:
A krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Enyhén sós vízben főzzük néhány percet, majd szűrjük le, és hűtsük ki langyosra. Óvatosan vágjuk ki a belsejét, majd villával törjük kissé össze.
Az újhagymát szeleteljük fel, és kevés olajon pároljuk üvegesre. Hagyjuk kihűlni.
A tojást villával kissé verjük fel, a sajtot reszeljük le, a petrezselyemzöldet vágjuk nagyon apróra. A krémsajtot keverjük össze a petrezselyemmel, sóval, borssal. Keverjük bele az összetört krumplit és a kihűlt párolt hagymát is. Végül az enyhén felvert tojást óvatosan forgassuk bele.
A tölteléket kanalazzuk vissza a kivájt krumpliba. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva toljuk be előmelegített sütőbe (180 fok). Süssük szép ropogósra.
Tálaláskor salátát kínálhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


