Stefánia vagdalt tojással töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg ízlés darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs fasírt fűszerkeverék, ha gyorsak szeretnénk lenni
Hagyományos fűszerezéshez:
- 1 kisebb fej apróra vágott hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma, szintén apróra vágva vagy zúzva
- 1 csapott ek só
- 1 ek csemege fűszer paprika
- 1 csapott tk őrölt bors
Fokozható:
- 2 ek mustárral
- 1/2 (kis) doboz sűrített paradicsommal
- kevés őrölt köménnyel
- 6-7 db főt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a közepébe
- kb 4 szikkadt zsemle, tejbe vagy vízbe áztatva
- olaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Fűszerezzük a húst, belekeverjük a tojást és a kicsavart zsemléket. Ha van időnk pihentessük kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Főzzük meg forró vízben a tojásokat 15 perc alatt. Hideg vízzel öblítsük, hűtsük, majd pucoljuk meg.
Egy hosszabb tepsi közepébe locsoljunk olajat, szórjuk meg a nyomán zsemlemorzsával.
A hús felét oszlassuk el hosszában. Sorakoztassuk rá a tojásokat, majd a hús másik felével fedjük be. Vizes vagy olajos kézzel simítsuk el. Szórjuk meg a fasírt külsejét is kevés zsemlemorzsával. Az olajon kívül kevés vizet is tegyünk a tepsibe, mintha disznótorosat sütnénk :)
175-180 C°-on 1 óra alatt pirosra sül. Időnként locsoljuk meg.
Amikor elzártuk egy kicsit hagyjuk pihenni, de mielőtt még kihűlne melegen szeleteljük.
Különböző salátákkal, savanyúkkal illetve rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Tipp:
A fasírt a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ 10. szülinapjára készült.
Domonkos Ágnes kérésére a fellépő Ladánybene 27 zenekarnak.
Teljes egészében elfogyott! ;)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »