Stefánia vagdalt friss zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka darált hús
- ízlés szerinti mennyiségű só (egy púpos teáskanállal)
- mokkás kanál őrölt bors
- egy áztatott száraz kenyérvég
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nyersen
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 jó vastag zellerszár apró kis karikára vágva
- 1 vöröshagymán megpirított 1 piros húsú paprika és 1 paradicsom
- 4 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A darált húshoz keverjük az áztatott, jól kicsavart héjas kenyérvéget, az apróra vágott zellerszárat, a lecsót, majd megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és jó alaposan összedolgozzuk.
Gyúródeszkára kiterítünk egy szilikonos sütőpapírt, megolajozzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Erre terítjük a húsmasszát, téglalap alakúra formázva, majd középen elrendezzük a főtt, egész tojásokat, két oldalon a karikára vágott, sült lecsókolbászt, majd a papír segítségével hengerré formáljuk. Szépen eligazítjuk és őzgerinc formába tesszük.
A kirepedés elkerülése végett a tetejét megkenjük felvert tojással és 200 fokos sütőbe téve pirosodásig sütjük. Közben a tetejét vajjal kenegetjük, ami jó ízt kölcsönöz a húsnak.
Ovális tányérra szervírozzuk, és különféle zöldségekkel díszítjük és fogyasztjuk. Lehet hozzá még rizi-bizit, petrezselymes burgonyát, vagy bármilyen főzeléket tálalni.