Spenótos-ricottás gombóc recept

Hozzávalók:
- 20 dkg spenót
- 15 dkg ricotta
- egy marék petrezselyemzöld
- 10-12 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt (nálam gouda)
- szerecsendió
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A spenótot forrásban lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet.
Az alaposan kinyomkodott spenótot és a petrezselyemzöldet nagyobb darabokra felvágjuk.
Egy tálba beletesszük a ricottát, a reszelt sajtot, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot, a petrezselyemzöldet, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval, és villával alaposan összekeverjük.
Ezután beleütjük az egész tojást, hozzáadjuk a lisztet, és kézzel formázható masszává összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a massza, akkor még lisztet adhatunk hozzá.)
A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd egy tálcára helyezve kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. (Én 15 percre a fagyasztóba tettem be, hogy kissé megdermedjen.)
Egy edényben enyhén sós vizet forralunk, majd belehelyezzük a gombócokat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, és ettől számítva kb. 2 percig főzzük. Szűrővel kiemeljük a vízből, jól lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk.
Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, tejföllel megcsorgatva, ízlés szerint salátával, vagy éppen sajtmártással. (Én sajtmártással, és olívaolajjal meglocsolva tálaltam.)
A spenótos-ricottás gombóc kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »