Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos-ricottás gombóc recept

Spenótos-ricottás gombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg spenót
    • 15 dkg ricotta
    • egy marék petrezselyemzöld
    • 10-12 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg sajt (nálam gouda)
    • szerecsendió
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A spenótot forrásban lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet.

    Az alaposan kinyomkodott spenótot és a petrezselyemzöldet nagyobb darabokra felvágjuk.

    Egy tálba beletesszük a ricottát, a reszelt sajtot, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot, a petrezselyemzöldet, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval, és villával alaposan összekeverjük.

    Ezután beleütjük az egész tojást, hozzáadjuk a lisztet, és kézzel formázható masszává összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a massza, akkor még lisztet adhatunk hozzá.)

    A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd egy tálcára helyezve kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. (Én 15 percre a fagyasztóba tettem be, hogy kissé megdermedjen.)

    Egy edényben enyhén sós vizet forralunk, majd belehelyezzük a gombócokat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, és ettől számítva kb. 2 percig főzzük. Szűrővel kiemeljük a vízből, jól lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk.

    Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, tejföllel megcsorgatva, ízlés szerint salátával, vagy éppen sajtmártással. (Én sajtmártással, és olívaolajjal meglocsolva tálaltam.)

    A spenótos-ricottás gombóc kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 179 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá