Hozzávalók:
Elkészítése:
A spenótot forrásban lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet.
Az alaposan kinyomkodott spenótot és a petrezselyemzöldet nagyobb darabokra felvágjuk.
Egy tálba beletesszük a ricottát, a reszelt sajtot, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot, a petrezselyemzöldet, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval, és villával alaposan összekeverjük.
Ezután beleütjük az egész tojást, hozzáadjuk a lisztet, és kézzel formázható masszává összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a massza, akkor még lisztet adhatunk hozzá.)
A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd egy tálcára helyezve kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. (Én 15 percre a fagyasztóba tettem be, hogy kissé megdermedjen.)
Egy edényben enyhén sós vizet forralunk, majd belehelyezzük a gombócokat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, és ettől számítva kb. 2 percig főzzük. Szűrővel kiemeljük a vízből, jól lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk.
Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, tejföllel megcsorgatva, ízlés szerint salátával, vagy éppen sajtmártással. (Én sajtmártással, és olívaolajjal meglocsolva tálaltam.)