Spenótos ricotta gombóc recept

Hozzávalók:
- 40 dkg ricotta
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi szerecsendió reszelve
- bors ízlés szerint, frissen őrölve
- 25 dkg spenót
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek snidling aprítva
Elkészítése:
A ricottát keverjük össze a tojás sárgákkal, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, a megmosott, leszárított és aprított spenótlevéllel. Végül adjuk hozzá a morzsát. Keverjük alaposan össze és tegyük félre néhány percre, míg a zsemlemorzsa megduzzad. Kézzel könnyen formázhatónak kell lennie, ha túl lágy, tegyünk hozzá még morzsát.
Vizes kézzel készítsünk diónyi golyókat belőle, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük meg. Mikor feljönnek a víz felszínére, el is készültek.
A tejszínt melegítsük fel, de ne forraljuk, keverjük el benne a lisztet, dobjuk bele a zúzott fokhagymát és az aprított snidlinget, majd öntsük a gombócokra és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »