Sonkával és füstölt tarjával töltött rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintatésztához (kb 10 darabhoz):
- 20 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 5 dl tej
Töltelékhez:
- 10 dkg főtt, füstölt tarja
- 10 dkg sonka
- 10 dkg trappista sajt
Besamel:
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- csipet só
- csipet bors
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
Panírhoz:
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
Mártáshoz:
- 2 ek besamel
- bazsalikom
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A palacsinta tésztát kikeverjük, pihentetjük a hűtőben fél órát.
Míg pihen a tészta, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a petrezselyemzöldet. Érdemes habverővel keverni, így nem lesz csomós.
Kisütjük a palacsintákat, majd következőképp töltjük őket:
Megkenjük a palacsintát a besamelmártássál, ráhelyezzük a tarját, majd a sonkát, legvégül a vékonyra szelt sajtot. Borítékszerűen összehajtogatjuk, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
A maradék besamelmártáshoz hozzáadjuk a tejszínt és a bazsalikomot, jól összeturmixoljuk. Tálaláskor ezzel az öntettel locsoljuk meg.
A sonkával és füstölt tarjával töltött rántott palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »