Sonkával és füstölt tarjával töltött rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintatésztához (kb 10 darabhoz):
- 20 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 5 dl tej
Töltelékhez:
- 10 dkg főtt, füstölt tarja
- 10 dkg sonka
- 10 dkg trappista sajt
Besamel:
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- csipet só
- csipet bors
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
Panírhoz:
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
Mártáshoz:
- 2 ek besamel
- bazsalikom
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A palacsinta tésztát kikeverjük, pihentetjük a hűtőben fél órát.
Míg pihen a tészta, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a petrezselyemzöldet. Érdemes habverővel keverni, így nem lesz csomós.
Kisütjük a palacsintákat, majd következőképp töltjük őket:
Megkenjük a palacsintát a besamelmártássál, ráhelyezzük a tarját, majd a sonkát, legvégül a vékonyra szelt sajtot. Borítékszerűen összehajtogatjuk, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
A maradék besamelmártáshoz hozzáadjuk a tejszínt és a bazsalikomot, jól összeturmixoljuk. Tálaláskor ezzel az öntettel locsoljuk meg.
A sonkával és füstölt tarjával töltött rántott palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »