Sonkával és füstölt tarjával töltött rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsintatésztához (kb 10 darabhoz):
- 20 dkg finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 5 dl tej
Töltelékhez:
- 10 dkg főtt, füstölt tarja
- 10 dkg sonka
- 10 dkg trappista sajt
Besamel:
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- csipet só
- csipet bors
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
Panírhoz:
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
Mártáshoz:
- 2 ek besamel
- bazsalikom
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A palacsinta tésztát kikeverjük, pihentetjük a hűtőben fél órát.
Míg pihen a tészta, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a petrezselyemzöldet. Érdemes habverővel keverni, így nem lesz csomós.
Kisütjük a palacsintákat, majd következőképp töltjük őket:
Megkenjük a palacsintát a besamelmártássál, ráhelyezzük a tarját, majd a sonkát, legvégül a vékonyra szelt sajtot. Borítékszerűen összehajtogatjuk, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
A maradék besamelmártáshoz hozzáadjuk a tejszínt és a bazsalikomot, jól összeturmixoljuk. Tálaláskor ezzel az öntettel locsoljuk meg.
A sonkával és füstölt tarjával töltött rántott palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 17 g