Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás rakott galuska recept

Sonkás rakott galuska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg füstölt, főtt sonka
    • 2 dl tejföl
    • 15 dkg mascarpone
    • 10 dkg parmezán sajt
    • 2 újhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 tk őrölt bors
    • 25 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A sonkát felkockázzuk, a hagymákat apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük és megdinszteljük rajta a hagymákat, majd hozzáadjuk a sonkát. Együtt pároljuk tovább, majd borsozzuk és két evőkanál tejföllel összeforraljuk.

    Galuska készítése:

    A lisztbe csipet sót szórunk, hozzáadunk egy felvert tojást és annyi vizet, hogy lágy, könnyű galuska tésztát kapjuk. Nem dolgozzuk ki nagyon, mert akkor kemény lesz a galuskánk.

    Forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, és ha feljön a víz tetejére, kiszedjük és leöblítjük, majd elkeverjük kevés étolajjal.

    Sajtmártás készítése:

    A maradék tejfölt, a sajtkrémet és a tojást kikeverjük. Hozzáadjuk a parmezán felét.

    Egy sütőtálat kikenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A galuska felét lerakjuk a tálba, rászórjuk a sonkát, teszünk rá a sajtmártásból és megszórjuk parmezánnal. Befedjük a galuska másik felével. A galuska tetejére kenjük rá a maradék sajtmártás és szórjuk meg a maradék parmezánsajttal.

    A tetejét hintsük be kevés zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Ez a recept maradék húsvéti sonkából készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá