Sonkás rakott galuska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt, főtt sonka
- 2 dl tejföl
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg parmezán sajt
- 2 újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt bors
- 25 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A sonkát felkockázzuk, a hagymákat apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük és megdinszteljük rajta a hagymákat, majd hozzáadjuk a sonkát. Együtt pároljuk tovább, majd borsozzuk és két evőkanál tejföllel összeforraljuk.
Galuska készítése:
A lisztbe csipet sót szórunk, hozzáadunk egy felvert tojást és annyi vizet, hogy lágy, könnyű galuska tésztát kapjuk. Nem dolgozzuk ki nagyon, mert akkor kemény lesz a galuskánk.
Forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, és ha feljön a víz tetejére, kiszedjük és leöblítjük, majd elkeverjük kevés étolajjal.
Sajtmártás készítése:
A maradék tejfölt, a sajtkrémet és a tojást kikeverjük. Hozzáadjuk a parmezán felét.
Egy sütőtálat kikenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A galuska felét lerakjuk a tálba, rászórjuk a sonkát, teszünk rá a sajtmártásból és megszórjuk parmezánnal. Befedjük a galuska másik felével. A galuska tetejére kenjük rá a maradék sajtmártás és szórjuk meg a maradék parmezánsajttal.
A tetejét hintsük be kevés zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Ez a recept maradék húsvéti sonkából készítettem.