Sonkás rakott galuska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sonkás rakott galuska

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt, főtt sonka
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt bors
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 tk só
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A sonkát felkockázzuk, a hagymákat apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük és megdinszteljük rajta a hagymákat, majd hozzáadjuk a sonkát. Együtt pároljuk tovább, majd borsozzuk és két evőkanál tejföllel összeforraljuk.

Galuska készítése:

A lisztbe csipet sót szórunk, hozzáadunk egy felvert tojást és annyi vizet, hogy lágy, könnyű galuska tésztát kapjuk. Nem dolgozzuk ki nagyon, mert akkor kemény lesz a galuskánk.

Forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, és ha feljön a víz tetejére, kiszedjük és leöblítjük, majd elkeverjük kevés étolajjal.

Sajtmártás készítése:

A maradék tejfölt, a sajtkrémet és a tojást kikeverjük. Hozzáadjuk a parmezán felét.

Egy sütőtálat kikenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A galuska felét lerakjuk a tálba, rászórjuk a sonkát, teszünk rá a sajtmártásból és megszórjuk parmezánnal. Befedjük a galuska másik felével. A galuska tetejére kenjük rá a maradék sajtmártás és szórjuk meg a maradék parmezánsajttal.

A tetejét hintsük be kevés zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Ez a recept maradék húsvéti sonkából készítettem.