Hozzávalók:
Elkészítése:
A sonkát felkockázzuk, a hagymákat apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük és megdinszteljük rajta a hagymákat, majd hozzáadjuk a sonkát. Együtt pároljuk tovább, majd borsozzuk és két evőkanál tejföllel összeforraljuk.
A lisztbe csipet sót szórunk, hozzáadunk egy felvert tojást és annyi vizet, hogy lágy, könnyű galuska tésztát kapjuk. Nem dolgozzuk ki nagyon, mert akkor kemény lesz a galuskánk.
Forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, és ha feljön a víz tetejére, kiszedjük és leöblítjük, majd elkeverjük kevés étolajjal.
A maradék tejfölt, a sajtkrémet és a tojást kikeverjük. Hozzáadjuk a parmezán felét.
Egy sütőtálat kikenünk olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A galuska felét lerakjuk a tálba, rászórjuk a sonkát, teszünk rá a sajtmártásból és megszórjuk parmezánnal. Befedjük a galuska másik felével. A galuska tetejére kenjük rá a maradék sajtmártás és szórjuk meg a maradék parmezánsajttal.
A tetejét hintsük be kevés zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Ez a recept maradék húsvéti sonkából készítettem.