Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-gombás rakott rizs recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 bögre rizs
    • 2 bögre víz
    • olaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
    • grill fűszerkeverék
    • 15 dkg gépsonka
    • 10 kisebb fej gomba
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítés:

    A rizst megfőzöm sós vízben, majd fedő alatt állni hagyom picit. Közben a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágom, a gombát pedig felszeletelem. A gépsonkát vékony csíkokra vagdosom. Egy tűzálló edény aljába pici olajat öntök, rárakom a rizs felét, megszórom grill fűszerrel, majd a hagymákkal. Tetejére rétegzem a gombaszeleteket és a sonkacsíkokat, szintén megfűszerezem a fűszersóval, és beborítom a rizs másik felével. Összekeverem a tojást és a tejfölt, pici sót teszek bele, és az egész tetejére öntöm, majd kb. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütöm, majd 5 percre maximumra veszem a sütőt, hogy megpiruljon a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá