Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sólet recept

Sólet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg füstölt sonka
    • 30 dkg vajbab
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg zsír
    • 2 tk őrölt pirospaprika
    • 10 dkg gersli
    • 3-4 babérlevél
    • csipet bors
    • 15 dkg kolbász

    Elkészítése:

    A sonkát, a gerslit és a babot előző nap beáztatjuk külön-külön edényben, majd másnap leöntjük róla a vizet.

    A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, a gerslit és a babot. Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 2-3 órát lefedve főzzük.

    A kolbászt, hogy ne főzzük szét, ráérünk az utolsó 20 percben beletenni.

    Amikor minden megpuhult, tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá