Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésdagadó kolbászhússal töltve recept

Sertésdagadó kolbászhússal töltve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg dagadó
    • 1 pár nyers kolbász
    • 2 db hagyma
    • 10 dkg tömlős magyaros sajt
    • olaj
    • piros arany
    • 1 kanál darált sós pritamin paprika
    • bors
    • sütő zacskó

    A burgonyagombóchoz:

    • 1 kg burgonya
    • 2 kanál vaj
    • 10 dkg magyaros tömlős sajt
    • 1 hagyma
    • bors,só

    Elkészítése:

    A dagadót felvágjuk és megtöltjük a kolbászhússal és összevarrjuk. Kívülről bekenjük mindenhol piros arannyal.

    A hagymát megpucoljuk karikára vágjuk és a sütő zacskóba tesszük a tömlős sajttal együtt,

    A dagadót is a sütőzacskóba tesszük öntünk rá 1 dl vizet, és fél deci olajat. A darált pritamin paprikát is a zacskóba tesszük. Lezárjuk a zacskót és kb. 2 óra alatt a sütőben készre sütjük.

    A zacskót levágjuk róla, és tányérra tesszük a húst, majd leöntjük a zacskóban talált mártással.

    Amíg a hús sül elkészítjük a köretet.

    A burgonyát készre főzzük össze törjük az előre elkészített olajon dinsztelt hagymával, sajttal, fűszerekkel, vajjal, és ha a húsból maradt kevés mártás azt is adhatunk hozzá.

    Olajos kézzel gombócokat formálunk a burgonyapüréből és a hús mellé kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá