Sertésdagadó kolbászhússal töltve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg dagadó
  • 1 pár nyers kolbász
  • 2 db hagyma
  • 10 dkg tömlős magyaros sajt
  • olaj
  • piros arany
  • 1 kanál darált sós pritamin paprika
  • bors
  • sütő zacskó

A burgonyagombóchoz:

  • 1 kg burgonya
  • 2 kanál vaj
  • 10 dkg magyaros tömlős sajt
  • 1 hagyma
  • bors,só

Elkészítése:

A dagadót felvágjuk és megtöltjük a kolbászhússal és összevarrjuk. Kívülről bekenjük mindenhol piros arannyal.

A hagymát megpucoljuk karikára vágjuk és a sütő zacskóba tesszük a tömlős sajttal együtt,

A dagadót is a sütőzacskóba tesszük öntünk rá 1 dl vizet, és fél deci olajat. A darált pritamin paprikát is a zacskóba tesszük. Lezárjuk a zacskót és kb. 2 óra alatt a sütőben készre sütjük.

A zacskót levágjuk róla, és tányérra tesszük a húst, majd leöntjük a zacskóban talált mártással.

Amíg a hús sül elkészítjük a köretet.

A burgonyát készre főzzük össze törjük az előre elkészített olajon dinsztelt hagymával, sajttal, fűszerekkel, vajjal, és ha a húsból maradt kevés mártás azt is adhatunk hozzá.

Olajos kézzel gombócokat formálunk a burgonyapüréből és a hús mellé kínáljuk.