Sertés kocsonya recept

Hozzávalók:
- 3 kg sertés köröm /lehet közte füstölt is/
- 20 dkg sertés farok
- 50 dkg bőrke
- 2 kg csülök
- 5 tk só
- 15-20 gerezd fokhagyma
- 5 szál sárgarépa
- 5 szál zöldség
- 10-15 szemes bors
- 5 liter víz
- a díszítéshez pirospaprika
Elkészítése:
A zöldség féléket megpucoljuk, nem kell felvágni mert sokáig főnek. Egy nagy fazékba feltesszük a körmöket és a többi hús félét főzni. Lassú tűzön. Ha fel forrt leszedjük a habját, többször is. Ha már nem habzik akkor beletesszük az előre megpucolt és megmosott zöldségeket és a fűszereket.
5 órán keresztül főzzük lassú tűzön. Úgy tudjuk tesztelni hogy jó lesz-e a kocsonyánk ha fölé tesszük a tenyerünket ragacsos lesz. Akkor biztos jól megdermed, akkor van kész ha könnyen lejön a csontról a hús.
Leszűrjük a levet egy külön fazékba és fél óra elteltével leszedjük róla a zsírt, vagy le itatjuk papírtörlővel. A körmöket és a többi hús félét kis tálkákba adagoljuk és levet merünk rájuk. Dermedni hagyjuk. Ha megdermed lehet díszíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »