Sertés kocsonya recept

Hozzávalók:
- 3 kg sertés köröm /lehet közte füstölt is/
- 20 dkg sertés farok
- 50 dkg bőrke
- 2 kg csülök
- 5 tk só
- 15-20 gerezd fokhagyma
- 5 szál sárgarépa
- 5 szál zöldség
- 10-15 szemes bors
- 5 liter víz
- a díszítéshez pirospaprika
Elkészítése:
A zöldség féléket megpucoljuk, nem kell felvágni mert sokáig főnek. Egy nagy fazékba feltesszük a körmöket és a többi hús félét főzni. Lassú tűzön. Ha fel forrt leszedjük a habját, többször is. Ha már nem habzik akkor beletesszük az előre megpucolt és megmosott zöldségeket és a fűszereket.
5 órán keresztül főzzük lassú tűzön. Úgy tudjuk tesztelni hogy jó lesz-e a kocsonyánk ha fölé tesszük a tenyerünket ragacsos lesz. Akkor biztos jól megdermed, akkor van kész ha könnyen lejön a csontról a hús.
Leszűrjük a levet egy külön fazékba és fél óra elteltével leszedjük róla a zsírt, vagy le itatjuk papírtörlővel. A körmöket és a többi hús félét kis tálkákba adagoljuk és levet merünk rájuk. Dermedni hagyjuk. Ha megdermed lehet díszíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »