Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú káposztás egytál recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 25 dkg nokedli vagy galuska
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2,5 dl tejföl
    • 10 dkg trappista sajt
    • olaj
    • só, bors
    • pirospaprika

    Elkészítése:
    Kifőzzük a galuskát. Közben a vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a savanyú káposztát is. 15-20 percet pároljuk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
    A tejfölt kikeverjük egy kevés olajjal, sóval és pirospaprikával.
    A sajtot lereszeljük.
    A galuskát összekeverjük a káposztával és kivajazott tepsibe adagoljuk. Ráöntjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. Frissen őrölt borsot lehet még a tetejére szórni.
    Ezután én lefedve szoktam 180°C-on kb. 30-40 percet sütni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá