Savanyú káposztás egytál

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 25 dkg nokedli vagy galuska
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • olaj
  • só, bors
  • pirospaprika

Elkészítése:
Kifőzzük a galuskát. Közben a vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a savanyú káposztát is. 15-20 percet pároljuk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
A tejfölt kikeverjük egy kevés olajjal, sóval és pirospaprikával.
A sajtot lereszeljük.
A galuskát összekeverjük a káposztával és kivajazott tepsibe adagoljuk. Ráöntjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. Frissen őrölt borsot lehet még a tetejére szórni.
Ezután én lefedve szoktam 180°C-on kb. 30-40 percet sütni.