Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Saslik sütőben recept

Saslik sütőben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25dkg csirkemell filé
    • 25dkg sertés comb
    • 15dkg fasírt hús
    • Ízlés szerint:
    • kolozsvári,- és/vagy csemegeszalonna
    • gomba
    • grillsajt
    • koktélparadicsom
    • kaliforniai paprika
    • vöröshagyma
    • grill fűszerkeverék
    • 1/2 dl olaj
    • 2 gerezd reszelt fokhagyma

    Elkészítése:

    A csirkemellet és a sertés húst (külön-külön) diónyi darabokra vágjuk és a fűszerkeverékkel, a fokhagymával és az olajjal jól összekeverjük, félretesszük.

    A többi hozzávalót fél diónyi szeletekre,- darabokra, hasábra…stb. vágjuk, a fasírt anyagokból kis golyókat formázunk.

    Az alapanyagokat sorban bambusznyársra szúrjuk, majd felsorakoztatjuk a kikent sütőlemezre és közepes lángon (30-35 perc) szép pirosra megsütjük.
    Forrón tálaljuk.

    Tipp:

    Ebben az ételben az a jó, hogy vegetáriánusok és speciális étrendhez kötött emberek is elkészíthetik, mert a nyársra szúrt sütnivaló választékos a gasztronómia széles skáláján!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá