Saslik sütőben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25dkg csirkemell filé
  • 25dkg sertés comb
  • 15dkg fasírt hús
  • Ízlés szerint:
  • kolozsvári,- és/vagy csemegeszalonna
  • gomba
  • grillsajt
  • koktélparadicsom
  • kaliforniai paprika
  • vöröshagyma
  • grill fűszerkeverék
  • 1/2 dl olaj
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma

Elkészítése:

A csirkemellet és a sertés húst (külön-külön) diónyi darabokra vágjuk és a fűszerkeverékkel, a fokhagymával és az olajjal jól összekeverjük, félretesszük.

A többi hozzávalót fél diónyi szeletekre,- darabokra, hasábra…stb. vágjuk, a fasírt anyagokból kis golyókat formázunk.

Az alapanyagokat sorban bambusznyársra szúrjuk, majd felsorakoztatjuk a kikent sütőlemezre és közepes lángon (30-35 perc) szép pirosra megsütjük.
Forrón tálaljuk.

Tipp:

Ebben az ételben az a jó, hogy vegetáriánusok és speciális étrendhez kötött emberek is elkészíthetik, mert a nyársra szúrt sütnivaló választékos a gasztronómia széles skáláján!