Sajttal töltött fasírtgolyók recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg darált disznóhúshús
- 3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor ízlés szerint
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- ételízesítő
- 0,5 bögre tej
- zsemlemorzsa
- paradicsomlé a szósznak
Tölteléknek:
- kb: 50 dkg parmezán/mozzarella sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, mint a hagyományos fasírtnál. Kicsit pihentetjük, majd kisebb adagokat veszünk a tenyerünkbe, kilapítjuk, és az előzőleg kockára vágott sajtot a közepébe helyezzük. Kis golyókat formázunk belőlük, majd a már meleg paradicsomszószba helyezzük őket.
40 perc alatt készre főzzük.
Tálalhatjuk rizzsel,vagy főtt krumplival, de magában is nagyon laktató.
Jó étvágyat!
Tipp:
Sósan csináltam a paradicsomszószt, de csak óvatosan, mert eleve van a sajtban is és a golyókban is. Mi a mozzarellát jobban szeretjük, de az eredeti receptben parmezán szerepel. :)
A sajttal töltött fasírtgolyók kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 101 kcal
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.