Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal töltött fasírtgolyók recept

Sajttal töltött fasírtgolyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált disznóhúshús
    • 3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor ízlés szerint
    • 1 csokor friss petrezselyem
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • ételízesítő
    • 0,5 bögre tej
    • zsemlemorzsa
    • paradicsomlé a szósznak

    Tölteléknek:

    • kb: 50 dkg parmezán/mozzarella sajt

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összegyúrjuk, mint a hagyományos fasírtnál. Kicsit pihentetjük, majd kisebb adagokat veszünk a tenyerünkbe, kilapítjuk, és az előzőleg kockára vágott sajtot a közepébe helyezzük. Kis golyókat formázunk belőlük, majd a már meleg paradicsomszószba helyezzük őket.
    40 perc alatt készre főzzük.

    Tálalhatjuk rizzsel,vagy főtt krumplival, de magában is nagyon laktató.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Sósan csináltam a paradicsomszószt, de csak óvatosan, mert eleve van a sajtban is és a golyókban is. Mi a mozzarellát jobban szeretjük, de az eredeti receptben parmezán szerepel. :)

    A sajttal töltött fasírtgolyók kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 101 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá