Sajttal töltött fasírtgolyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált disznóhúshús
  • 3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor ízlés szerint
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 tojás
  • bors
  • ételízesítő
  • 0,5 bögre tej
  • zsemlemorzsa
  • paradicsomlé a szósznak

Tölteléknek:

  • kb: 50 dkg parmezán/mozzarella sajt

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, mint a hagyományos fasírtnál. Kicsit pihentetjük, majd kisebb adagokat veszünk a tenyerünkbe, kilapítjuk, és az előzőleg kockára vágott sajtot a közepébe helyezzük. Kis golyókat formázunk belőlük, majd a már meleg paradicsomszószba helyezzük őket.
40 perc alatt készre főzzük.

Tálalhatjuk rizzsel,vagy főtt krumplival, de magában is nagyon laktató.

Jó étvágyat!

Tipp:

Sósan csináltam a paradicsomszószt, de csak óvatosan, mert eleve van a sajtban is és a golyókban is. Mi a mozzarellát jobban szeretjük, de az eredeti receptben parmezán szerepel. :)