Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtszószban sült húspogácsák recept

Sajtszószban sült húspogácsák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 db zsemle
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • 8 ek zsemlemorzsa
    • 20 dkg sajt
    • 10 dkg tömlős krémsajt
    • 5 dl tejföl
    • 1 ek mustár
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 1 dl víz
    • 2 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 5 dl napraforgó olaj

    Elkészítése

    Húspogácsákhoz darált húst összekeverjük a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, felvert tojásokkal, 4 ek zsemlemorzsával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és fűszerpaprikával meghintjük.

    Közepes méretű gombócokat formázunk belőle maradék 4 ek zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajba kisütjük.

    Tejfölt vízzel, a tejjel, a krémsajttal, a liszttel és a mustárral alaposan kikeverjük. Belekeverjük a reszelt sajt felét, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük.

    Egy közepes tepsit vajjal kikenjük, sajt szósz több mint a felét bele öntjük. Húspogácsákat, belepottyantjuk,végül a maradék sajtszószt ráöntjük, hogy teljesen ellepje.

    Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát maradék reszelt sajttal meghintjük és még pár percig tovább sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá