Sajtszószban sült húspogácsák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtszószban sült húspogácsák

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 8 ek zsemlemorzsa
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 5 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 dl víz
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl napraforgó olaj

Elkészítése

Húspogácsákhoz darált húst összekeverjük a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, felvert tojásokkal, 4 ek zsemlemorzsával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és fűszerpaprikával meghintjük.

Közepes méretű gombócokat formázunk belőle maradék 4 ek zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajba kisütjük.

Tejfölt vízzel, a tejjel, a krémsajttal, a liszttel és a mustárral alaposan kikeverjük. Belekeverjük a reszelt sajt felét, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük.

Egy közepes tepsit vajjal kikenjük, sajt szósz több mint a felét bele öntjük. Húspogácsákat, belepottyantjuk,végül a maradék sajtszószt ráöntjük, hogy teljesen ellepje.

Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát maradék reszelt sajttal meghintjük és még pár percig tovább sütjük.