Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-csirkés csusza recept

Sajtos-csirkés csusza
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db gombakonzerv
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 80 dkg csirkemellfilé
    • 50 dkg csuszatészta
    • 10 dkg sajt
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 4 ek sűrített paradicsom
    • 1 dl víz
    • só ízlés szerint
    • 1 kk majoránna
    • 1 tk bazsalikom

    Elkészítése:

    A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük. A vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk, majd megsütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, 10 percet még fólia nélkül sütjük.

    A tésztát sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük.

    A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, kissé megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, majoránnával és bazsalikommal (vagy egyéb, ízlés szerinti fűszerekkel) megszórjuk. Sűrített paradicsommal besűrűsítjük.

    A kész húst kiszedjük a tepsiből. A tepsibe beleöntjük a leszűrt tésztát, ráöntjük a ragú felét, és jól összekeverjük.

    Rásorakoztatjuk a csirkemellet, majd ráöntjük a maradék ragút. Megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük a sütőben, amíg rásül a sajt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá