Sajtos-csirkés csusza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db gombakonzerv
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg csuszatészta
  • 10 dkg sajt
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 1 dl víz
  • só ízlés szerint
  • 1 kk majoránna
  • 1 tk bazsalikom

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük. A vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk, majd megsütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, 10 percet még fólia nélkül sütjük.

A tésztát sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük.

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, kissé megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, majoránnával és bazsalikommal (vagy egyéb, ízlés szerinti fűszerekkel) megszórjuk. Sűrített paradicsommal besűrűsítjük.

A kész húst kiszedjük a tepsiből. A tepsibe beleöntjük a leszűrt tésztát, ráöntjük a ragú felét, és jól összekeverjük.

Rásorakoztatjuk a csirkemellet, majd ráöntjük a maradék ragút. Megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük a sütőben, amíg rásül a sajt.