Ropogós tésztakéregben sült zöldbab recept
Ők is elkészítették
Zöldséges étel tésztába burkolva, azaz ízek koncentrációja bezárva, hm, egy próbát megér :)
Fűszeres, magyaros, másnap is ízletes akár hidegen fogyasztva is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g fagyasztott leveles tészta
- 500 g zöldbab
- 2-3 ek olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- majoránna
- friss paradicsom
- paprika
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek burgonyapehely (vagy zsemlemorzsa)
- 2 dl zöldség alaplé
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS(kenéshez)
- szezámmag,lenmag(szóráshoz)
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőre teszem kiolvadni. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Elkészítek egy pörkölt alapot, amire teszem a zöldbabot, ízlésünknek megfelelően fűszerezve, puhára párolom. Amikor teljesen megpuhult a zöldbab, 3 tojást villával felverek és a zöldséges ételhez keverem.
Egy 21*26 cm-es kerámia edény alját kibéleltem a kinyújtott leveles tészta felével, úgy hogy a tál oldalát is fedje, majd megszórtam burgonya pehellyel (vagy zsemlemorzsával) és rákanalazom a zöldséges tölteléket. Beborítottam a szintén kinyújtott tészta másik felével, amit tojással kentem és villával több helyen megszurkáltam, hogy a gőzöknek legyen hol távozni sütés közben.
A tészta másik feléből egy keveset elcsentem, díszítés gyanánt kis masnikat formázva belőle. Szezámaggal és lenmaggal szórtam.
200 fokra előmelegített sütőbe tolva, aranybarnára sütöttem (kb 15-20 perc).
Amikor elkészült az egytálételünk pár percet érdemes várni, hogy szépen tudjuk szeletelni. Friss zöld salátával és savanyúsággal kínáltam.