Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós tésztakéregben sült zöldbab recept

Ropogós tésztakéregben sült zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Zöldséges étel tésztába burkolva, azaz ízek koncentrációja bezárva, hm, egy próbát megér :)
    Fűszeres, magyaros, másnap is ízletes akár hidegen fogyasztva is.

    Hozzávalók 4 személyre:

    • 500 g fagyasztott leveles tészta
    • 500 g zöldbab
    • 2-3 ek olaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • bors
    • őrölt pirospaprika
    • majoránna
    • friss paradicsom
    • paprika
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 3 közepes tojás
    • 2-3 ek burgonyapehely (vagy zsemlemorzsa)
    • 2 dl zöldség alaplé

    Tetejére:

    • 1 felvert tojás(kenéshez)
    • szezámmag,lenmag(szóráshoz)

    Elkészítése:

    A leveles tésztát szobahőre teszem kiolvadni. A sütőt előmelegítem 200 fokra.

    Elkészítek egy pörkölt alapot, amire teszem a zöldbabot, ízlésünknek megfelelően fűszerezve, puhára párolom. Amikor teljesen megpuhult a zöldbab, 3 tojást villával felverek és a zöldséges ételhez keverem.
    Egy 21*26 cm-es kerámia edény alját kibéleltem a kinyújtott leveles tészta felével, úgy hogy a tál oldalát is fedje, majd megszórtam burgonya pehellyel (vagy zsemlemorzsával) és rákanalazom a zöldséges tölteléket. Beborítottam a szintén kinyújtott tészta másik felével, amit tojással kentem és villával több helyen megszurkáltam, hogy a gőzöknek legyen hol távozni sütés közben.

    A tészta másik feléből egy keveset elcsentem, díszítés gyanánt kis masnikat formázva belőle. Szezámaggal és lenmaggal szórtam.
    200 fokra előmelegített sütőbe tolva, aranybarnára sütöttem (kb 15-20 perc).

    Amikor elkészült az egytálételünk pár percet érdemes várni, hogy szépen tudjuk szeletelni. Friss zöld salátával és savanyúsággal kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek