Ropogós tésztakéregben sült zöldbab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ropogós tésztakéregben sült zöldbab

Zöldséges étel tésztába burkolva, azaz ízek koncentrációja bezárva, hm, egy próbát megér :)
Fűszeres, magyaros, másnap is ízletes akár hidegen fogyasztva is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g fagyasztott leveles tészta
  • 500 g zöldbab
  • 2-3 ek olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • friss paradicsom
  • paprika
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 közepes tojás
  • 2-3 ek burgonyapehely (vagy zsemlemorzsa)
  • 2 dl zöldség alaplé

Tetejére:

  • 1 felvert tojás(kenéshez)
  • szezámmag,lenmag(szóráshoz)

Elkészítése:

A leveles tésztát szobahőre teszem kiolvadni. A sütőt előmelegítem 200 fokra.

Elkészítek egy pörkölt alapot, amire teszem a zöldbabot, ízlésünknek megfelelően fűszerezve, puhára párolom. Amikor teljesen megpuhult a zöldbab, 3 tojást villával felverek és a zöldséges ételhez keverem.
Egy 21*26 cm-es kerámia edény alját kibéleltem a kinyújtott leveles tészta felével, úgy hogy a tál oldalát is fedje, majd megszórtam burgonya pehellyel (vagy zsemlemorzsával) és rákanalazom a zöldséges tölteléket. Beborítottam a szintén kinyújtott tészta másik felével, amit tojással kentem és villával több helyen megszurkáltam, hogy a gőzöknek legyen hol távozni sütés közben.

A tészta másik feléből egy keveset elcsentem, díszítés gyanánt kis masnikat formázva belőle. Szezámaggal és lenmaggal szórtam.
200 fokra előmelegített sütőbe tolva, aranybarnára sütöttem (kb 15-20 perc).

Amikor elkészült az egytálételünk pár percet érdemes várni, hogy szépen tudjuk szeletelni. Friss zöld salátával és savanyúsággal kínáltam.