Rizottó pulykamájjal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 csomag szárzeller
- 1 bögre rizottó rizs
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg sajt
- 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra kockázzuk. Egy edényben a zsírt megolvasztjuk, rádobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és kevergetve tovább pirítjuk.
Rádobjuk a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, a zellerszárat. Meghintjük kevés borssal és erős tűzön rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. diónyi darabokra vágott májat és addig pirítjuk, amíg a máj kifehéredik.
Ekkor hozzáadjuk a rizst, megsózzuk és ráöntjük a bort. Amikor a rizs magába szívta, fokozatosan elkezdjük hozzáadni a csirke alaplevet. Folyamatosan kevergetve készre főzzük a rizottót.
Amikor a rizs már puha, belekeverjük a vajat és a reszelt sajtot. Forrón tálaljuk, tetejét apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »