Rizottó pulykamájjal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 csomag szárzeller
- 1 bögre rizottó rizs
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg sajt
- 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra kockázzuk. Egy edényben a zsírt megolvasztjuk, rádobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és kevergetve tovább pirítjuk.
Rádobjuk a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, a zellerszárat. Meghintjük kevés borssal és erős tűzön rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. diónyi darabokra vágott májat és addig pirítjuk, amíg a máj kifehéredik.
Ekkor hozzáadjuk a rizst, megsózzuk és ráöntjük a bort. Amikor a rizs magába szívta, fokozatosan elkezdjük hozzáadni a csirke alaplevet. Folyamatosan kevergetve készre főzzük a rizottót.
Amikor a rizs már puha, belekeverjük a vajat és a reszelt sajtot. Forrón tálaljuk, tetejét apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »