Ratatouille – Francia lecsó recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 2 db cukkini
- 3-4 db zeller szár
- 2 db fehér paprika
- 1 db piros paprika (kaliforniai)
- 6 db paradicsom
- 2-3 ek olívaolaj
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 1 marék bazsalikom
- chilipaprika (elhagyható)
- 1 mk fehér bors
- 1 dl rozé bor
- só
Elkészítése:
A padlizsánt hosszában negyedelem, a cukkinit felezem, majd mindkettőt felszeletelem, a paprikát kettévágom, majd karikára vágom, a zeller szárat felaprítom, a paradicsomot pár percre forró vízbe mártom, lehúzom a bőrét, majd nyolc felé vágom.
A hagymákat felaprítom, majd a vöröshagymát az olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a zeller szárakat és a fokhagymát, pár perc pirítás után rádobom a paprikát, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot.
Hozzáadom a felaprított rozmaringot, bazsalikomot és csilipaprikát, megszórom fehér borssal, sózom, elkeverem, aláöntöm a bort és sűrűn kevergetve készre főzöm.
Úgy finom, ha nincs teljesen puhára főzve.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.