Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ratatouille – Francia lecsó recept

Ratatouille – Francia lecsó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 db padlizsán
    • 2 db cukkini
    • 3-4 db zeller szár
    • 2 db fehér paprika
    • 1 db piros paprika (kaliforniai)
    • 6 db paradicsom
    • 2-3 ek olívaolaj
    • 2 db vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 szál rozmaring
    • 1 marék bazsalikom
    • chilipaprika (elhagyható)
    • 1 mk fehér bors
    • 1 dl rozé bor

    Elkészítése:

    A padlizsánt hosszában negyedelem, a cukkinit felezem, majd mindkettőt felszeletelem, a paprikát kettévágom, majd karikára vágom, a zeller szárat felaprítom, a paradicsomot pár percre forró vízbe mártom, lehúzom a bőrét, majd nyolc felé vágom.

    A hagymákat felaprítom, majd a vöröshagymát az olajon megdinsztelem.

    Hozzáadom a zeller szárakat és a fokhagymát, pár perc pirítás után rádobom a paprikát, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot.

    Hozzáadom a felaprított rozmaringot, bazsalikomot és csilipaprikát, megszórom fehér borssal, sózom, elkeverem, aláöntöm a bort és sűrűn kevergetve készre főzöm.

    Úgy finom, ha nincs teljesen puhára főzve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá