Ratatouille – Francia lecsó

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 3-4 db zeller szár
  • 2 db fehér paprika
  • 1 db piros paprika (kaliforniai)
  • 6 db paradicsom
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 1 marék bazsalikom
  • chilipaprika (elhagyható)
  • 1 mk fehér bors
  • 1 dl rozé bor

Elkészítése:

A padlizsánt hosszában negyedelem, a cukkinit felezem, majd mindkettőt felszeletelem, a paprikát kettévágom, majd karikára vágom, a zeller szárat felaprítom, a paradicsomot pár percre forró vízbe mártom, lehúzom a bőrét, majd nyolc felé vágom.

A hagymákat felaprítom, majd a vöröshagymát az olajon megdinsztelem.

Hozzáadom a zeller szárakat és a fokhagymát, pár perc pirítás után rádobom a paprikát, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot.

Hozzáadom a felaprított rozmaringot, bazsalikomot és csilipaprikát, megszórom fehér borssal, sózom, elkeverem, aláöntöm a bort és sűrűn kevergetve készre főzöm.

Úgy finom, ha nincs teljesen puhára főzve.