Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakottas recept

Rakottas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 500g darált hús(sertés,marha vagy pulyka)
    • 2 üveg zöldbab befőtt
    • 1 kis pohár tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 körte
    • 1 alma
    • Majoranna, ételízesítő, pirospaprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • Vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
    • olaj

    Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk a gyümölcsökkel együtt, a zöldbab befőttről leöntjük a levet. A hagymát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk. A darált húst hozzáadjuk és megdinszteljük. Vajjal kikenjük a tepsit, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

    Belehelyezünk egy sor burgonyát, majd 1 üveg zöldbabot. Ezekre helyezzük a darált húst, a másik üveg zöldbabot, a gyümölcsöket és a maradék burgonyát.

    Ízesítünk majorannával, ételízesítővel. Tetejére összekeverjük a pohár tejfölt a két tojással és ráöntjük. Pirospaprikával díszítjük, és készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá