Rakottas recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 500g darált hús(sertés,marha vagy pulyka)
- 2 üveg zöldbab befőtt
- 1 kis pohár tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 körte
- 1 alma
- Majoranna, ételízesítő, pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- Vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
- olaj
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk a gyümölcsökkel együtt, a zöldbab befőttről leöntjük a levet. A hagymát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk. A darált húst hozzáadjuk és megdinszteljük. Vajjal kikenjük a tepsit, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
Belehelyezünk egy sor burgonyát, majd 1 üveg zöldbabot. Ezekre helyezzük a darált húst, a másik üveg zöldbabot, a gyümölcsöket és a maradék burgonyát.
Ízesítünk majorannával, ételízesítővel. Tetejére összekeverjük a pohár tejfölt a két tojással és ráöntjük. Pirospaprikával díszítjük, és készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.