Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70-80 dkg friss vagy mirelit zöldbab
    • 2 babérlevél
    • ételízesítő
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 evőkanálnyi étolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só,őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint
    • 1 főzőtasakos rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A zöldbabot megtisztítjuk,2 cm-es darabokra vágjuk,majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük.Leszűrjük,lecsöpögtetjük.

    A vöröshagymát megtisztítjuk,finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát,megpirítjuk,ízlés szerint sóval,borssal és pirospaprikával fűszerezzük,kevés vizet öntünk alá és megfőzzük.

    A rizst az előírás szerint,ételízesítővel ízesített vízben készre főzzük.

    A kész rizst lecsöpögtetjük,majd a szaftos húshoz keverjük.

    Egy hőálló tál alján elrendezzük a zöldbab felét,majd a rizses húst,befedjük a maradék zöldbabbal és lekenjük a tojással kikevert tejföllel,végül megszórjuk a reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben,kb. 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük..

    Forrón tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá