Rakott zöldbab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg friss vagy mirelit zöldbab
  • 2 babérlevél
  • ételízesítő
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanálnyi étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só,őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint
  • 1 főzőtasakos rizs
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A zöldbabot megtisztítjuk,2 cm-es darabokra vágjuk,majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük.Leszűrjük,lecsöpögtetjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk,finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát,megpirítjuk,ízlés szerint sóval,borssal és pirospaprikával fűszerezzük,kevés vizet öntünk alá és megfőzzük.

A rizst az előírás szerint,ételízesítővel ízesített vízben készre főzzük.

A kész rizst lecsöpögtetjük,majd a szaftos húshoz keverjük.

Egy hőálló tál alján elrendezzük a zöldbab felét,majd a rizses húst,befedjük a maradék zöldbabbal és lekenjük a tojással kikevert tejföllel,végül megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben,kb. 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük..

Forrón tálaljuk.