Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk,2 cm-es darabokra vágjuk,majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük.Leszűrjük,lecsöpögtetjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk,finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát,megpirítjuk,ízlés szerint sóval,borssal és pirospaprikával fűszerezzük,kevés vizet öntünk alá és megfőzzük.
A rizst az előírás szerint,ételízesítővel ízesített vízben készre főzzük.
A kész rizst lecsöpögtetjük,majd a szaftos húshoz keverjük.
Egy hőálló tál alján elrendezzük a zöldbab felét,majd a rizses húst,befedjük a maradék zöldbabbal és lekenjük a tojással kikevert tejföllel,végül megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben,kb. 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük..
Forrón tálaljuk.