Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tojásos-lecsós nokedli recept

Rakott tojásos-lecsós nokedli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Nokedlihez:

    • 50 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • 2 dl víz

    Lecsóhoz:

    • 50 dkg paprika
    • 5 közepes paradicsom
    • 3 közepes vöröshagyma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    Nokedli készítése:

    A vizet elkeverjük a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és jól kikeverjük.
    Forró, sós vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz tetejére feljönnek, leszűrjük.

    Lecsó készítése:

    Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Belerakjuk a felszeletelt paprikát, majd kicsivel később a cikkekre vágott paradicsomot.

    Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, és lefedve készre főzzük.

    Összeállítás:

    A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, és a kifőzött nokedlire öntjük.
    Egy közepes tepsi aljába tesszük a lecsó felét, ráöntjük a tojásos nokedlit, és befedjük a maradék lecsóval.

    180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

    A rakott tojásos-lecsós nokedli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 143 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá