Rakott tojásos-lecsós nokedli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Nokedlihez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • só ízlés szerint
  • 2 dl víz

Lecsóhoz:

  • 50 dkg paprika
  • 5 közepes paradicsom
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 4 tojás
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

Nokedli készítése:

A vizet elkeverjük a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és jól kikeverjük.
Forró, sós vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz tetejére feljönnek, leszűrjük.

Lecsó készítése:

Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Belerakjuk a felszeletelt paprikát, majd kicsivel később a cikkekre vágott paradicsomot.

Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, és lefedve készre főzzük.

Összeállítás:

A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, és a kifőzött nokedlire öntjük.
Egy közepes tepsi aljába tesszük a lecsó felét, ráöntjük a tojásos nokedlit, és befedjük a maradék lecsóval.

180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.