Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott sütőtök lyoni hagymával és reteksalátával recept

Rakott sütőtök lyoni hagymával és reteksalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A rakott sütőtökhöz:

    • 50 dkg sütőtök (körte formájú felső része)
    • 15 dkg nemespenészes sajt (camembert vagy brie)
    • 15 dkg kecskesajt
    • 15 dkg ementáli
    • 20 dkg darált marhahús
    • 2 kk mustár
    • 2 ek Worchestershire-szósz
    • 1 közepes hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • Só, bors
    • Olaj a tál kikenéséhez

    A lyoni hagymához:

    • 3 nagy fej hagyma
    • olaj a sütéshez
    • 5 ek liszt

    A salátához:

    • 40 dkg retek
    • Fél adag marinált paprika
    • Negyed fej jégsaláta
    • 6 nagy ek majonéz
    • 8 közepes paradicsom
    • Só, bors

    Elkészítése:

    A salátához a retket durvára reszeljük, hozzáadunk egy kk sót, összeforgatjuk, fél órát állni hagyjuk. Mikor letelt, kinyomkodjuk. A paprikát és a salátát egycentis csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a retekkel, majonézzel, megborsozzuk.

    A paradicsomok felső részét a szárával együtt levágjuk, kikaparjuk a belsejét, megsózzuk, pár percig lefelé fordítva hagyjuk, hogy kicsepegjen belőle a lé, majd megtöltjük a salátával. Tálalásig hűtőben tároljuk.

    A szalonnát és a hagymát felkockázzuk, serpenyőben kiolvasztjuk a szalonna zsírját, üvegesre pirítjuk a hagymát. Belenyomjuk a fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a darált húst, a mustárt, a Worchestershire-szószt, sózzuk, borsozzuk. 20 percig időnként megkeverve sütjük. A sütőtököt fél centis szeletekre vágjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, megsózzuk, borsozzuk.

    Egy jénait kiolajozunk, beletesszük a sütőtök felét, ráreszelünk egy sor camembert-t (úgy a legkönnyebb, ha előtte kis időre betesszük a mélyhűtőbe). Rá következik a darált húsos egyveleg, rá egy sor reszelt kecskesajt. Erre jön a sütőtök másik fele, végül a reszelt ementáli. 200 fokos sütőbe toljuk fél órára. Akkor jó, ha a sütőtök megpuhul, a sajt pedig ropogósra sül a tetején.

    Közben a hagymákat fél centis félkarikákra vágjuk, összemorzsoljuk, hogy szétessenek. Megszórjuk a liszttel, majd forró olajban ropogósra sütjük.

    Tálaláskor egy cikk rakott sütőtök mellé szedjük a pirított hagymát és egy-két töltött paradicsomot.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá