Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott skót tojás recept

Rakott skót tojás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 2 fej vöröshagyma
    • 10 dkg szalonna
    • 50 dkg darált hús
    • 1 nyers és 8 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db zsemle
    • 1 db húsleves kocka
    • só, őrölt bors, 1/2 ek őrölt fűszer paprika
    • 2 ek zsemlemorzsa 2 ek a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a hússal, a nyers tojással, a sóval, a borssal, az őrölt paprikával és a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Az egyik vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, majd a fasírthoz adjuk.

    A szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. A szalonnából kisülő zsír felét a tepsi aljába öntjük, és ráterítjük a meghámozott és felkarikázott burgonyát. A másik fej hagymát felszeleteljük és a burgonya közé keverjük, sózzuk, majd a zsír másik felével meglocsoljuk.

    3 dl vizet a húsleves kockával addig forralunk, amíg fel nem oldódik benne, majd a levet a burgonyára öntjük és a sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul és a levet magába nem szívja.

    Amíg sül, a megfőtt tojásokat megpucoljuk és a fasírtmasszába csomagoljuk, zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük. Félbe vágjuk és a megfőtt burgonya tetején tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá