Rakott puliszka recept
Hozzávalók:
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 kis poharas lm tejföl
- 30 dkg kukoricadara
- 10 dkg reszelt sajt (esetemben pannonia, de aki nem laktóz érzékeny minden kép füstölt sajttal készítse!)
- 1,5 l viz
- 1 ek zsiradék
- só
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát a zsiradékon ropogósra sütöm, majd papírtörlőre szedem. A szalonna zsírján megdinsztelem a hagymát majd ezt is félre teszem.
A kukoricadarát sós, forrásban lévő vízben, folyamatos kevergetés mellet készre főzöm, majd három részre osztom.
Egy zsiradékkal kikent jénai tálba a megfőtt puliszkából kiterítek egy réteget, megkenem az egyik doboz tejföllel, szétoszlatom rajta a dinsztelt hagyma felét, és megszórom a szalonna kockák egyharmadával, majd megint húzok rá egy réteget a puliszkából, amin eloszlatom a maradék hagymát, ráöntöm a másik doboz tejfölt, megszórom a szalonna kocka második harmadával.
Megint egy réteg puliszka és forró sütőben 220 fokon, alsó felső sütéssel 40 percet sütöm, majd megszórom a reszelt sajttal és további 10 percre visszateszem a sütőbe, hogy a sajt szép pirosra piruljon.
A maradék szalonna kockával és aprított petrezselyem zölddel megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

