Rakott puliszka recept
Hozzávalók:
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 kis poharas lm tejföl
- 30 dkg kukoricadara
- 10 dkg reszelt sajt (esetemben pannonia, de aki nem laktóz érzékeny minden kép füstölt sajttal készítse!)
- 1,5 l viz
- 1 ek zsiradék
- só
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát a zsiradékon ropogósra sütöm, majd papírtörlőre szedem. A szalonna zsírján megdinsztelem a hagymát majd ezt is félre teszem.
A kukoricadarát sós, forrásban lévő vízben, folyamatos kevergetés mellet készre főzöm, majd három részre osztom.
Egy zsiradékkal kikent jénai tálba a megfőtt puliszkából kiterítek egy réteget, megkenem az egyik doboz tejföllel, szétoszlatom rajta a dinsztelt hagyma felét, és megszórom a szalonna kockák egyharmadával, majd megint húzok rá egy réteget a puliszkából, amin eloszlatom a maradék hagymát, ráöntöm a másik doboz tejfölt, megszórom a szalonna kocka második harmadával.
Megint egy réteg puliszka és forró sütőben 220 fokon, alsó felső sütéssel 40 percet sütöm, majd megszórom a reszelt sajttal és további 10 percre visszateszem a sütőbe, hogy a sajt szép pirosra piruljon.
A maradék szalonna kockával és aprított petrezselyem zölddel megszórva tálalom.
Jó étvágyat!