Rakott puliszka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rakott puliszka

Hozzávalók:

  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kis poharas lm tejföl
  • 30 dkg kukoricadara
  • 10 dkg reszelt sajt (esetemben pannonia, de aki nem laktóz érzékeny minden kép füstölt sajttal készítse!)
  • 1,5 l viz
  • 1 ek zsiradék

Elkészítése:

A felkockázott szalonnát a zsiradékon ropogósra sütöm, majd papírtörlőre szedem. A szalonna zsírján megdinsztelem a hagymát majd ezt is félre teszem.

A kukoricadarát sós, forrásban lévő vízben, folyamatos kevergetés mellet készre főzöm, majd három részre osztom.

Egy zsiradékkal kikent jénai tálba a megfőtt puliszkából kiterítek egy réteget, megkenem az egyik doboz tejföllel, szétoszlatom rajta a dinsztelt hagyma felét, és megszórom a szalonna kockák egyharmadával, majd megint húzok rá egy réteget a puliszkából, amin eloszlatom a maradék hagymát, ráöntöm a másik doboz tejfölt, megszórom a szalonna kocka második harmadával.

Megint egy réteg puliszka és forró sütőben 220 fokon, alsó felső sütéssel 40 percet sütöm, majd megszórom a reszelt sajttal és további 10 percre visszateszem a sütőbe, hogy a sajt szép pirosra piruljon.

A maradék szalonna kockával és aprított petrezselyem zölddel megszórva tálalom.

Jó étvágyat!