Rakott padlizsán recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg padlizsán
- 20 dkg rizs
- 50 dkg darált hús
- 2 szem paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- Erős Pista
- oreganó
- babérlevél
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 doboz joghurt
- piros paprika
- 1 dl paradicsomlé
- friss bazsalikom
Elkészítése:
A padlizsánt jól megmossuk, 1 cm-es szeletekre vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk.
A rizst feltesszük főni sóval és borssal megszórva, a hagymát felszeljük és a darált hússal megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd beletesszük a kockára vágott paradicsomot, majd a paradicsomlevet, fokhagymát és az Erős Pistát.
Összefőzzük, amikor kész akkor összekeverjük a megfőzött rizzsel. A padlizsánról leöntjük a levet és kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát.
Rétegezzük üveg edénybe vagy tepsibe, majd végül leöntjük fűszerezett joghurttal és a tetejére szórjuk a sajtot. 200 fokos sütőben összesütjük.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.