Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott padlizsán recept

Rakott padlizsán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg padlizsán
    • 20 dkg rizs
    • 50 dkg darált hús
    • 2 szem paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • bors
    • Erős Pista
    • oreganó
    • babérlevél
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 1 doboz joghurt
    • piros paprika
    • 1 dl paradicsomlé
    • friss bazsalikom

    Elkészítése:

    A padlizsánt jól megmossuk, 1 cm-es szeletekre vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk.

    A rizst feltesszük főni sóval és borssal megszórva, a hagymát felszeljük és a darált hússal megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd beletesszük a kockára vágott paradicsomot, majd a paradicsomlevet, fokhagymát és az Erős Pistát.

    Összefőzzük, amikor kész akkor összekeverjük a megfőzött rizzsel. A padlizsánról leöntjük a levet és kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát.
    IMG_20130602_194335
    Rétegezzük üveg edénybe vagy tepsibe, majd végül leöntjük fűszerezett joghurttal és a tetejére szórjuk a sajtot. 200 fokos sütőben összesütjük.
    IMG_20130602_194908

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá