Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli variáció recept

Rakott krumpli variáció
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 db nagy, egyforma krumpli
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél szál gyulai kolbász
    • kevés tejföl
    • csipet petrezselyemzöld
    • csipet fokhagymapor
    • csilis, citromos, rozmaringos fűszermalom

    Elkészítése:

    A nagyobb szemű krumplikat és a tojásokat sós vízben feltesszük főni. A krumplit lehet héjában, vagy meghámozva is főzni. Villával próbát tartottam, és mikor könnyen beleszúrható, kész.

    Ezalatt a tojás is megfőtt. A tojást hideg vízzel lehűtjük, majd meghámozzuk. A kolbászszeleteket zsírjára sütjük, a tejfölt megfűszerezzük kevés sóval, őrölt borssal, szárított petrezselyem zölddel és kevés fokhagyma porral.

    A tálaláskor a karikára vágott krumpliszeleteket tesszük a tányérra először, majd megöntözzük a fűszerezett tejföllel. Erre tesszük a kolbászkarikákat, amit megcsorgatunk a kisült kolbászzsírral.

    Tetejére negyedbe vágott főtt tojásokat teszünk, majd az egészre fűszermalomból rozmaringos, citromos, csilis fűszerkeveréket tekerünk.

    A rakott krumpli variáció kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 138 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá