Rakott krumpli variáció

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rakott krumpli variáció

Hozzávalók:

  • 5 db nagy, egyforma krumpli
  • 2 főtt tojás
  • fél szál gyulai kolbász
  • kevés tejföl
  • csipet petrezselyemzöld
  • csipet fokhagymapor
  • csilis, citromos, rozmaringos fűszermalom

Elkészítése:

A nagyobb szemű krumplikat és a tojásokat sós vízben feltesszük főni. A krumplit lehet héjában, vagy meghámozva is főzni. Villával próbát tartottam, és mikor könnyen beleszúrható, kész.

Ezalatt a tojás is megfőtt. A tojást hideg vízzel lehűtjük, majd meghámozzuk. A kolbászszeleteket zsírjára sütjük, a tejfölt megfűszerezzük kevés sóval, őrölt borssal, szárított petrezselyem zölddel és kevés fokhagyma porral.

A tálaláskor a karikára vágott krumpliszeleteket tesszük a tányérra először, majd megöntözzük a fűszerezett tejföllel. Erre tesszük a kolbászkarikákat, amit megcsorgatunk a kisült kolbászzsírral.

Tetejére negyedbe vágott főtt tojásokat teszünk, majd az egészre fűszermalomból rozmaringos, citromos, csilis fűszerkeveréket tekerünk.