Hozzávalók:
Elkészítése:
A nagyobb szemű krumplikat és a tojásokat sós vízben feltesszük főni. A krumplit lehet héjában, vagy meghámozva is főzni. Villával próbát tartottam, és mikor könnyen beleszúrható, kész.
Ezalatt a tojás is megfőtt. A tojást hideg vízzel lehűtjük, majd meghámozzuk. A kolbászszeleteket zsírjára sütjük, a tejfölt megfűszerezzük kevés sóval, őrölt borssal, szárított petrezselyem zölddel és kevés fokhagyma porral.
A tálaláskor a karikára vágott krumpliszeleteket tesszük a tányérra először, majd megöntözzük a fűszerezett tejföllel. Erre tesszük a kolbászkarikákat, amit megcsorgatunk a kisült kolbászzsírral.
Tetejére negyedbe vágott főtt tojásokat teszünk, majd az egészre fűszermalomból rozmaringos, citromos, csilis fűszerkeveréket tekerünk.