Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli kolbásszal recept

Rakott krumpli kolbásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 5 dl tejföl
    • 3 dl tejszín
    • 10 dkg vaj
    • zsemlemorzsa a tepsi szórásához
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, és még forrón lehúzzuk óvatosan a héját.

    A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk.

    Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a krumpli felét belekarikázzuk. Elrendezzük az alján, sózzuk, és őrlünk rá kevés borsot.

    A tojásokat rászeleteljük a krumplira, a megmaradt vaj felét rámorzsoljuk, meglocsoljuk a tejföl és tejszín keverékének felével, majd egyenletesen elhelyezzük rajta a felszeletelt kolbászkarikákat.

    Az egészet befedjük a maradék felszeletelt krumplival, ezt is sózzuk, meglocsoljuk a tejföl-tejszín keverék másik felével, és rámorzsoljuk a maradék vajat.

    Sütőbe téve 180 fokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá