Rakott krumpli kolbásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 6 tojás
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 5 dl tejföl
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • zsemlemorzsa a tepsi szórásához
  • őrölt bors

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, és még forrón lehúzzuk óvatosan a héját.

A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk.

Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a krumpli felét belekarikázzuk. Elrendezzük az alján, sózzuk, és őrlünk rá kevés borsot.

A tojásokat rászeleteljük a krumplira, a megmaradt vaj felét rámorzsoljuk, meglocsoljuk a tejföl és tejszín keverékének felével, majd egyenletesen elhelyezzük rajta a felszeletelt kolbászkarikákat.

Az egészet befedjük a maradék felszeletelt krumplival, ezt is sózzuk, meglocsoljuk a tejföl-tejszín keverék másik felével, és rámorzsoljuk a maradék vajat.

Sütőbe téve 180 fokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.