Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli recept

Rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg burgonya
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 30 dkg füstölt pulykakolbász
    • 10 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só, ételízesítő

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozom, és egészben odateszem főni. Vigyázzunk, nehogy túlfőjön, mert akkor nehéz belőle karikákat szeletelni.

    A kolbászt ledarálom, és kevés olajon kis lángon megfuttatom.

    A megfőtt krumplit felszeletelem, és lerakok egy sort belőle jénai tálba.Megszórom sóval és ételízesítővel. Erre teszek egy sor szeletelt főtt tojást.

    A tojás tetejére borítom az olajon megfuttatott darált kolbászt, majd a tejföl felét ráterítem egyenletesen.

    Minderre még egy ugyanilyen sort teszek, de legfelülre krumpli kerüljön. A darált kolbász mellett megtűzdelhetjük még karikára vágott füstölt, vagy egyéb kolbásszal.

    180 fokos sütőbe téve süssük meg.

    A rakott krumpli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 131 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá