Piac napi rakott krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 3 db vöröshagyma
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db nagy doboz tejföl
- 2 db paradicsom
- só
- egy kis darab bármilyen reszelhető sajt
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzöm. A 4 db tojást is keményre főzöm. A hagymát karikákra vágom és megsütöm forró olajban.
Ha megfőtt a krumpli és a tojás meghámozom, egy tepsi vagy jénai alján elkenek egy kis olajat és elkezdem rakosgatni.
Krumpli karikákra vágva, tojás, hagyma, tejföl egy kis só, reszelt sajt, így rakosgatom amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetején krumpli legyen.
A krumpli tetejét megkenem tejföllel, rákarikázom a paradicsomokat és megszórom sajttal. 200 °C-on sütöm légkeveréssel, amíg a sajt elolvad és a paradicsom megsül. (Ha nem szeretnénk két tejfölt venni, akkor egy is elég és hígíthatjuk egy kis tejjel. A reszelt sajtot is ki lehet hagyni a rétegezésnél és csak a tetejére szórni.)
Sztori:
Rakott krumplit szerettem volna, de egy kicsit feldobva. A férjem csak kolbásszal szereti, én meg kolbásszal nem.
Ezért próbálkoztam valami újjal. Ez mindkettőnknek elnyerte a tetszését. Sőt a 16 hónapos lányomnak is nagyon ízlett. :)
Gondolkoztam, hogy milyen nevet adhatnék neki, azért lett piac napi rakott krumpli, mert nálunk csütörtökönként van piac és olyankor szinte fillérekért meg lehet venni a hozzávalókat.
Egy ezresből kijön. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »