Piac napi rakott krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 3 db vöröshagyma
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db nagy doboz tejföl
- 2 db paradicsom
- só
- egy kis darab bármilyen reszelhető sajt
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzöm. A 4 db tojást is keményre főzöm. A hagymát karikákra vágom és megsütöm forró olajban.
Ha megfőtt a krumpli és a tojás meghámozom, egy tepsi vagy jénai alján elkenek egy kis olajat és elkezdem rakosgatni.
Krumpli karikákra vágva, tojás, hagyma, tejföl egy kis só, reszelt sajt, így rakosgatom amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetején krumpli legyen.
A krumpli tetejét megkenem tejföllel, rákarikázom a paradicsomokat és megszórom sajttal. 200 °C-on sütöm légkeveréssel, amíg a sajt elolvad és a paradicsom megsül. (Ha nem szeretnénk két tejfölt venni, akkor egy is elég és hígíthatjuk egy kis tejjel. A reszelt sajtot is ki lehet hagyni a rétegezésnél és csak a tetejére szórni.)
Sztori:
Rakott krumplit szerettem volna, de egy kicsit feldobva. A férjem csak kolbásszal szereti, én meg kolbásszal nem.
Ezért próbálkoztam valami újjal. Ez mindkettőnknek elnyerte a tetszését. Sőt a 16 hónapos lányomnak is nagyon ízlett. :)
Gondolkoztam, hogy milyen nevet adhatnék neki, azért lett piac napi rakott krumpli, mert nálunk csütörtökönként van piac és olyankor szinte fillérekért meg lehet venni a hozzávalókat.
Egy ezresből kijön. :)