Juhtúrós, tepsis krumpli tojással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 3–4 közepes burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 100 g juhtúró
- 25 g reszelt sajt (trapista vagy más kemény sajt)
- 115 g vaj
- 3 evőkanál tejföl
- só
- bors
Elkészítése
A burgonyát héjastól megmossuk, majd puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A juhtúrót összemorzsoljuk.
A kiválasztott hőálló tálat kikenjük vajjal. A burgonya felét a tálba tesszük lazán, nem nyomkodjuk le.
Rászórjuk a morzsolt juhtúrót, majd befedjük a maradék burgonyával. A tetejére elosztjuk a tejfölt, és rászórjuk vagy rárakjuk a sajtot (reszelve vagy rács formában).
Két kis mélyedést készítünk a tetején, ide ütjük bele a tojásokat. Megszórjuk sóval és borssal.
180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul, a sajt pedig szépen megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









