Juhtúrós, tepsis krumpli tojással

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Juhtúrós, tepsis krumpli tojással

Hozzávalók

  • 3–4 közepes burgonya
  • 2 tojás
  • 100 g juhtúró
  • 25 g reszelt sajt (trapista vagy más kemény sajt)
  • 115 g vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • bors

Elkészítése

A burgonyát héjastól megmossuk, majd puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A juhtúrót összemorzsoljuk.

A kiválasztott hőálló tálat kikenjük vajjal. A burgonya felét a tálba tesszük lazán, nem nyomkodjuk le.

Rászórjuk a morzsolt juhtúrót, majd befedjük a maradék burgonyával. A tetejére elosztjuk a tejfölt, és rászórjuk vagy rárakjuk a sajtot (reszelve vagy rács formában).

Két kis mélyedést készítünk a tetején, ide ütjük bele a tojásokat. Megszórjuk sóval és borssal.

180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul, a sajt pedig szépen megpirul.